Načini plaćanja

1) Online i call centar poručivanje

 

- Pouzeće (gotovina)

Prilikom isporuke, robu je moguće platiti kuriru gotovinom (nije moguće platnom karticom).

 

- Platna kartica (online)

Kartice koje su prihvaćene u našoj online prodavnici su debitne/kreditne: Visa, MasterCard, Maestro i American Express

.

Za korisnike kreditnih kartica Banca Intesa, omogućili smo plaćanje na 12 mesečnih rata bez kamate. Plaćanje na rate je moguće samo za porudžbine minimalne vrednosti od 3.000 rsd.

Na stranici banke, prilikom popunjavanja podataka sa platne kartice, potrebno je izabrati broj mesečnih rata. Unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici banke, a prenos preko interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi korišćenjem SSL protokola i PKI sistema. Ni jednog trenutka, podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Kartica mora biti odobrena za internet plaćanje, od strane banke izdavaoca. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Sredstva se prenose na račun kompanije Home Plus, tek nakon potvrde da je isporuka uspešno realizovana. Do tada, sredstva na računu kupca su samo rezerisana od strane banke. U slučaju nerealizovane isporuke, iz razloga otkazivanja od strane kupca ili prodavca, sredstva se oslobađaju sa računa kupca u roku od 72h od momenta otkazivanja.

 

- Uplatnica (virman)

Nakon uspešne porudžbine, na mail će stići potvrda sa potrebnim podacima za uplatu. Zahtev za predračun je moguće uputiti i putem kontakt forme. Plaćanje se obavlja nalogom za uplatu u pošti ili banci, e-bankingom ili nalogom za prenos sredstava sa računa kupca. Isporuka na adresu će se izvršiti nakon evidentiranja uplate, u roku koji je naveden na stranici o isporuci. Lično preuzimanje u Home Plus objektima, moguće je tek nakon potvrde od strane operatera.

Načini plaćanja za web i call centar porudžbine

 

2) Kupovina u maloprodajnim objektima

 

- Gotovinski

Robu iz širokog asortimana, moguće je platiti gotovinom, u svim Home Plus prodavnicama.

 

- Čekovi građana

Plaćanje čekovima je omogućeno na 12 mesečnih rata bez kamate. Prvi ček se realizuje u tekućem mesecu, tako da je prvu ratu moguće platiti i u gotovini. Jedna rata može da sadrži i više čekova.

 

- Platna kartica

Debitne/kreditne platne kartice: Visa, MasterCard, DinaCard, Maestro, American Express

, DINA i Masterata.

Karticama Banca Intesa omogućeno je plaćanje na 12 mesečnih rata bez kamate.

Masterata karticom Societe Generale banke moguće  je platiti na 24 mesečnih rata.

Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

 

- Uplatnica (virman)

Nakon odabira artikala, kupac će na kasi dobiti predračun. Plaćanje po predračunu se može obaviti nalogom za uplatu u pošti ili banci, e-bankingom ili nalogom za prenos sredstava sa računa kupca. Preuzimanje je moguće tek nakon provere da li je uplata evidentirana.

 

- Potrošački kredit

U saradnji sa Raiffeisen bankom, moguće je platiti robu putem kredita na 24 mesečne rata. Potrebno je podneti zahtev u nekoj od Home Plus prodavnica, sa važećom ličnom kartom.

 

- Administrativna zabrana

Za sve zaposlene u javnim preduzećima i privatnim kompanijama, koje imaju potpisan ugovor sa Home Plus-om, obezbeđena je opcija plaćanja putem administrativne zabrane na 12 mesečnih rata. Potrebno je doneti popunjen zahtev u 2 primerka (preuzmi zahtev) u Home Plus prodavnicu i sačekati potvrdu da li je odobreno. Na ovaj način nije moguće platiti artikle po akcijskoj ceni.

Obrazac za administrativnu zabranu možete preuzeti ovde

Načini plaćanja za kupovinu u objektima

Moguća je kombinacija više različitih načina plaćanja. Osim uobičajenog broja mesečnih rata, Home Plus može ponuditi periodičnu akciju produžene otplate na 24 mesečne rate, za bilo koji od navedenih načina plaćanja. Takva vrsta akcije će uvek biti posebno objavljena na sajtu i putem svih kanala oglašavanja.