Načini plaćanja u Home Plusu

1) Načini plaćanja za porudžbine putem sajta i call centra

 

- Pouzećem (gotovina i čekovi)

Prilikom isporuke, robu je moguće platiti kuriru gotovinom i čekovima građana.

Plaćanje čekovima je omogućeno na 12 mesečnih rata bez kamate. Maksimalan iznos na čeku je 5.000 rsd, dok jedna rata može da sadrži i više čekova. Čekovi moraju biti čitko popunjeni, sa obaveznim unosom iznosa (brojevima i slovima), a potpis se mora poklapati sa potpisom na čekovnoj kartici kao i serijski brojevi čekova.

Takođe, prva rata može biti u gotovini, a ostatak u čekovima (još maksimum 11 rata). Kurir prilikom isporuke, kontroliše podatke na čekovima i upoređuje ih sa podacima sa lične karte i čekovne kartice. Sa zadnje strane svakog čeka obavezno je upisati ime i prezime, kontakt telefon i broj lične karte izdavaoca čeka.

 

- Platna kartica

Kartice koje su prihvaćene u našoj online prodavnici su Visa, MasterCard, Maestro i American Express.

Za korisnike kartica Banca Intesa, omogućili smo plaćanje na 6 mesečnih rata bez kamate. Plaćanje na rate je moguće samo za porudžbine minimalne vrednosti od 3.000 rsd

Na stranici banke, prilikom popunjavanja podataka sa platne kartice, potrebno je izabrati broj mesečnih rata. Unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici banke, a prenos preko interneta u zaštićenoj (kriptovanoj) formi korišćenjem SSL protokola i PKI sistema. Ni jednog trenutka, podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Kartica mora biti odobrena za internet plaćanje, od strane banke izdavaoca. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

 

- Uplatnica (virmansko plaćanje)

Nakon kreiranja porudžbine sa željenim proizvodima, kupac dobija mail sa potvrdom i kreiranim predračunom. Plaćanje se obavlja nalogom za uplatu u bilo kojoj pošti ili banci, e-bankingom ili nalogom za prenos sredstava sa računa kupca. Isporuka na adresu će se organizovati nakon evidentiranja uplate, dok je lično preuzimanje u Home Plus objektima moguće tek nakon potvrde od strane operatera.

 

2) Načini plaćanja prilikom kupovine u maloprodajnim objektima Home Plus

 

- Gotovinski

Robu iz širokog asortimana, moguće je platiti gotovinom, u svim Home Plus prodavnicama.

 

- Čekovima građana

Plaćanje čekovima je omogućeno na 12 mesečnih rata bez kamate. Prvi ček se realizuje u tekućem mesecu, tako da je prvu ratu moguće platiti i u gotovini. 

 

- Platna kartica

Debitne/kreditne platne kartice: Visa, MasterCard, Maestro, American Express i DINA. Karticama Banca Intesa i Komercijalne banke omogućeno je plaćanje na 12 mesečnih rata bez kamate. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

 

- Uplatnica (virmansko plaćanje)

Nakon odabira artikala, kupac će na kasi dobiti predračun. Plaćanje po predračunu se može obaviti nalogom za uplatu u bilo kojoj pošti ili banci, e-bankingom ili nalogom za prenos sredstava sa računa kupca. Preuzimanje je moguće tek nakon provere da je uplata evidentirana i da je roba spremna.

 

- Potrošački kredit

U saradnji sa Eurobankom, moguće je platiti robu putem kredita na 12 mesečnih rata, bez obaveze prebacivanja plate. Potrebno je podneti zahtev u nekoj od Home Plus prodavnica, sa važećom ličnom kartom.

 

- Administrativna zabrana

Za sve zaposlene u javnim preduzećima i privatnim kompanijama, koje imaju potpisan ugovor sa Home Plus-om, obezbeđena je mogućnost plaćanja putem administrativne zabrane na 12 mesečnih rata. Potrebno je popuniti zahtev u Home Plus prodavnicama i sačekati potvrdu da li je odobreno. Na ovaj način nije moguće platiti artikle po akcijskoj ceni.

 

Moguća je kombinacija više različitih načina plaćanja. Osim uobičajenog broja mesečnih rata, Home Plus zadržava pravo da ponudi i periodičnu akciju produžene otplate na 24 mesečne rate. Takva vrsta akcije će uvek biti posebno objavljena na sajtu i putem svih kanala oglašavanja.