Zamislite situaciju u kojoj, od nekoga vama izuzetno dragog, dobijate na poklon flašu vina, a znate da ste istu tu flašu upravo vi toj osobi poklonili godinu dana ranije.

Nažalost, ogroman broj domaćinstava danas takvu situaciju ne mora da zamišlja. Krug jednih te istih poklona vrti se iz godine u godinu, bez ikakve zle namere, ali jednostavno taj prizor je sam po sebi veoma tužan, kao i lenjost u ukazivanju poštovanja domaćinu.

Krsne slave nikako ne smeju biti skup predodređenih formalnosti. Naravno, običaji domaćina koji slavi se moraju poštovati, ali darovi koje mu donosimo mnogo govore o našem prijateljstvu. Prijateljstvo, razumevanje i pažnja su ono najvažnije što gradimo sa onima do kojih nam je stalo, bilo da su u pitanju drugarica, dečko, porodični prijatelji ili kolege.

Razmislite dobro - šta vas vezuje za određenu osobu kojoj, u ovom slučaju, gostujete na slavi? Vreme danas isuviše brzo prolazi ali postoje momenti koje uprkos svemu pamtimo i kojima se rado vraćamo. U tim momentima krije se praktičan, lep, pre svega pristojan znak pažnje - originalan poklon.

Setite se jedne od stotina popijenih kafa sa najboljom drugaricom koju ste do iznemoglosti ubeđivali da krečenje zida u drečavo roze nije nimalo pametna ideja. Te boje su predviđene za detalje, za zabavno iskakanje iz šablona. Jedan od tih detalja može biti upravo šoljica kafe iz seta LOVELY.

Slave okupljaju društva puna malih ali značajnih rituala kao što su kafe, i dobro znate da je vašoj drugarici dosadilo staro, “nasleđeno” posuđe koje svake godine iznosi za svoje goste. Ove jarke, a opet nenametljive boje mogle bi da je oduševe… i konačno odvrate od krečenja.

Kada vas dečko pozove na slavu, uzmite u obzir koliko voli da kuva i koliko uživa u svakom obroku koji vam je pripremio… a koji ste jeli sa poslužavnika ili okrznutog tanjira. On je možda malo rasejan, zaboravan zbog brojnih obaveza i ne bi se setio da priušti sebi jedan, recimo, moćan keramički set za ručavanje i zajednički momenti uživanja u dobroj hrani dobiće notu najfinijih restorana kakvu vaš kuvar i zaslužuje.

Kada je slavska trpeza u pitanju, vaš poklon može primiti i ranije, pre nego što stignu gosti. Taj sto, spreman za svečani ručak, izgledaće zaista posebno.

Koliko je samo taj kolega bio oduševljen poslovnim putom u Toskanu! Nijedna zgrada, nijedno umetničko delo Firence nije ga oduševilo kao svi ti sirevi o kojima je pričao u nedogled, kao najveći poznavalac mlečnih proizvoda na planeti! “Osvetite” mu se jednim velikim parčetom najaromatičnije gorgonzole koju možete da pronađete, a za idealan set za sireve u koji biste je uklopili uvek možemo razmeniti par ideja. Ukoliko je u pitanju posna slava kao što je Nikoljdan, aroma plavog sira širiće se domom minimum 24 časa duže, ostavljajući za sobom povod za anegdotu i puno smeha u kancelariji!

Takođe, uvek vam bude žao kada je vidite kako se nervira što nema u šta da stavi cveće koje ste joj doneli, a znate koliko voli cveće. Stvar je jasna - poklonite joj u simpatičnom obrtu jednu lepu vazu . Ne preskačite slavsko žito tražeći sa njom savršeno mesto za poklon, ne samo da je služenje žita izuzetno važan slavski običaj, već je njeno žito najbolje koje ste ikada probali.

Komšija, prva kuća do vaše vikendice na selu, toliko se mučio prošle godine sa “obradom” i aranžiranjem pečenja za slavski ručak. Tuga je bila gledati ga tako tvrdoglavog sa tim tupim nožem. “NAVA” će sigurno neutralisati svu tu nepotrebnu nervozu, uštedeti mu vreme i obezbediti kontinuirano dobro raspoloženje. Trebalo bi i da ga dobro nasmeje.

Naravno, slava je zlatna linija između skromnosti i gostoprimstva, ali mnogi od nas jednostavno vole da to bude gozba. Takav je i komšija, iz najbolje namere napuni sto za deset ljudi. Nije to lako, značiće mu da mu uklonite bar neku prepreku u realizaciji slavlja.

Poenta ove priče vam je sigurno jasna - intima jednog slavskog veselja mora biti obojena lepim uspomenama, druženjem, smehom i ljubavlju. Sve to može sa lakoćom biti “zapečaćeno” jednim poklonom - prigodnim, ne formalnim. Nenametljivim, a ne raskalašnim po svaku cenu. Simboličnim, a efektnim.

Ako niste sigurni na šta tačno mislimo, pogledajte, razmislite dobro i sigurni smo da ćete napraviti pravi izbor - jer Home Plus želi da ove godine za slavske svečanosti oživimo neke lepe uspomene!

Srećna slava domaćini!